BBL Verzorgende IG start september 2024

Heb jij hart voor de zorg en wil je graag in de zorg aan de slag, dan bieden wij je de kans om je op te leiden of om te scholen tot Verzorgende IG.

 

De opleiding start in september 2024 en wordt volledig door de Zorgboog betaald. Omdat je ook direct aan het werk gaat in de zorg ontvang je direct een inkomen en bij diplomeren stroom je direct door in een vaste baan. Enthousiast? Meld je nu aan als

Leerling BBL-opleiding Verzorgende IG
voor tenminste 24 uur per week .

En wie weet start jij in september wel met je nieuwe loopbaan in de zorg

Hoe ziet de opleiding tot Verzorgende IG eruit?
Tijdens de opleiding ga je één dag per week naar school bij het ROC ter AA. De overige dagen werk je in de praktijk bij de Zorgboog. Je loopt gedurende de opleiding op drie verschillende werkplekken stage om zo kennis te maken met werken in de zorg. Op de eerste werkplek blijf je één half jaar, op de andere twee plekken werk je één jaar. Goed om te weten dat je op minimaal één werkplek werkt met mensen met dementie, de andere werkplekken kunnen ook in de wijkzorg of op een somatische afdeling plaatsvinden.


Je leert binnen de BBL-opleiding verzorgende IG te werken met de belangrijke combinatie tussen zorg voor en begeleiding van cliënten bij hun dagelijkse activiteiten en vrijetijdsbesteding, zowel intramuraal als bij de mensen thuis. Aan het einde van de opleiding heb je een duidelijk beeld van het werken met verschillende doelgroepen en binnen verschillende woonvormen en ben je een beginnend beroepsoefenaar.

Wie ben jij als leerling Verzorgende IG?
Is deze opleiding iets voor jou? Dat weet je natuurlijk pas 100% zeker als je bent gestart, maar wanneer je je herkent in onderstaande tekst, dan is de basis goed.

  • Je bent een enthousiaste en leergierige collega. Je vindt het belangrijk om uit te gaan van mogelijkheden en laat cliënten zelf keuzes maken. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en de ambitie om verder te groeien. Vanzelfsprekend werk je graag met en voor mensen en durf je kritisch te zijn naar jezelf, je leerproces, je collega’s, je medestudenten en andere betrokkenen.
  • Daarnaast ben je als leerling bewust van de gedrevenheid die nodig is om de opleiding, de combinatie tussen werken en leren en de invloed hiervan op je privéleven, succesvol af te ronden. Tenslotte ben je flexibel en bereid om wisselende diensten (avonden, weekenden en feestdagen) te werken.

Je bent nooit te oud om te leren; om te kunnen starten met deze BBL-opleiding, ben je bij voorkeur 19 jaar of ouder, woon je in het werkgebied van de Zorgboog en ben je in het bezit van een rijbewijs en gemotoriseerd vervoer (auto, brommer of scooter, geen elektrische fiets). Daarnaast beschik je minimaal over een VMBO-diploma (kader of gemengd/theoretisch) of een VBO-opleiding met twee vakken op C-niveau, waaronder Nederlands.

Wij betalen jouw opleiding én er is baangarantie
Als leerling verzorgende IG worden de kosten van de opleiding en boeken voor je vergoed. Ben je ouder dan 21 jaar, dan ontvang je het salaris voor een zij-instromer. Op fulltime basis komt dit uit op €2.399,49 bruto per maand. Ben je jonger dan 21, ontvang je een salaris op basis van jouw leeftijd. Werk je op dit moment al bij de Zorgboog? Dan behoud je je huidige salaris. Je ontvangt van ons een leer-arbeidsovereenkomst voor tenminste 24 uur per week. Concreet werk je tenminste 18,5 uur in de zorg en ga je 8 uur per week naar school, waarvan 5.5 uur vergoed wordt en dus 2.5 uur eigen tijd is. Na diplomeren ontvang je het diploma Verzorgende IG, waardoor je breed inzetbaar bent in de zorg. Tenslotte ben je verzekerd van een baan, het aantal uren is in overleg.

Interesse in de BBL-opleiding tot Verzorgende IG?
Solliciteer dan direct! De selectieprocedure begint met brief en CV,  fijn als je daarbij gemotiveerd aangeeft waarom deze opleiding bij jou past. Je wordt vervolgens uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Bij een wederzijdse klik volgt een assessment om te bepalen of de opleiding bij je past. Meelopen in de zorg is mogelijk zodat je een beter beeld krijgt van de praktijk. Tenslotte vragen we een referentie op en heb je een geldige VOG nodig om te kunnen starten. Werk je momenteel al bij de Zorgboog dan vragen we je om een referentie van je leidinggevende.

 

  << Vorige pagina                 Solliciteren       Afdrukken       Tip een vriend(in) 
Regio:
Noord-Brabant

Locatie:
Regio Helmond-de Peel

Sluitingsdatum:
16 juni 2024

Contactpersonen:
Kristel Verdonschot
mobiel: 0622778148

Bedrijfspagina:
http://www.zorgboog.nl

Share |